Kanapeczki koktajlowe i kanapki bankietowe są w naszym kraju niezwykle popularne, ale nie wykorzystujemy w pełni ich możliwości. W wielu krajach Europy, lunch składa się z kanapki, ale nie są to dwie kromki chleba z szynką i listkiem sałaty jak w Polsce, a pełnowartościowy posiłek. Przede wszystkim kanapka, która ma zaspokoić głód w czasie lunchu powinna być duża, np. 1/3 bagietki. A w środku nie może zabraknąć np. wędliny lub sera, albo obu tych składników, warzyw; sałaty, ogórka, pomidora, jajka na twardo, majonezu, musztardy, cebuli. Można dodać mozzarelli, pieczonych warzyw, octu balsamicznego. To sycący i wygodny sposób na lunch. W przypadku zaś kanapeczek koktajlowych powinny one być drobnych rozmiarów tak by można było je zjeść na kęsa lub dwa. Jako składniki możemy również użyć bagietki lecz w tym przypadku, krojonej w poprzek. Na tak pokrojone kanapeczki możemy nałożyć prawie, że te same składniki co na kanapki bankietowe, czyli wszelkiego rodzaju wędliny, sery i warzywa. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku jak i miejsca dostępnego na kanapce by zachować zasadę kęsa lub dwóch. Kanapki bankietowe jak i kanapeczki koktajlowe są doskonałym rozwiązaniem na imprezę firmową czy spotkanie firmowe.
Zapraszamy Państwo do sprawdzenia naszej oferty na Kanapeczki koktajlowe i kanapki bankietowe pod adresem: https://masterscatering.pl/ w kartach „Kanapki bankietowe” jak i również „Przekąski koktajlowe” na naszej stronie głównej.