Informacja o ciasteczkach

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej

Warzywne pochrupaczki

Co jeść i w jakich proporcjach, to odwieczny problem wszystkich dbających o zdrowie swojej rodziny, a także tych, którzy chcą schudnąć lub nie utyć. Okazuje się, że jedzenie samych warzyw i owoców nie jest dobrym rozwiązaniem, niezbędne są nam tłuszcze. Za to zupełnie zbędne są nam cukry, zapotrzebowanie na ten składnik w pełni zaspokajają nam owoce.

Zdecydowanie lepsze dla naszego zdrowia są warzywa surowe, warto wyrobić więc w sobie nawyk warzywnych pochrupaczków. Zamiast podjadania chipsów czy ciasteczek przygotować sobie pokrojoną w cienkie paski marchewki, białą rzodkiew, ogórka czy paprykę. Jeśli chodzi o tłuszcze to najlepsza jest oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia a do smażenia olej rzepakowy. Urządzając przyjęcie, zamawiając catering zadbajmy o warzywne przekąski – wszyscy dbający o linię będą nam bardzo wdzięczni.

2017-09-07T00:58:30+00:00