Informacja o ciasteczkach

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej

Szybko i niezawodnie

Niezapowiedziani gości, pustki w lodówce, brak pomysłów na kolacje – każdy zna takie sytuacje. Warto się zabezpieczyć i kupić gotowe ciasto francuskie, które może długo leżeć w lodówce, aż kilkanaście miesięcy. Ciasto pasuje zarówno to potraw na słono jak i słodko. Wystarczy pociąć je w kwadraciki, na środku każdego położyć kawałek jabłka, kilka jagód, malin, ananasa lub każdy inny owoc, połączyć rogi i wstawić do piekarnika na około 10-15 minut. Podobnie z potrawami na słono, można użyć ciasta jako spodu do pizzy, albo na kwadratach położyć trochę pomidorów z czosnkiem i ziołami i mamy pyszne danie w 20 minut. Można też pokusić się o zrobienie samemu croissantów na weekendowe śniadanie.

2017-10-23T00:27:40+00:00