Informacja o ciasteczkach

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej

Owoc wielu imion

Kaki, sharon, persymona, hurma, hebanek – to nazwy drzew, dających pyszne, soczyste owoce. Kaki jest źródłem witaminy A, zawiera też witaminę C i ma działanie działanie przeciwutleniające. Owoc ten zawiera więcej rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, fenoli i niektórych minerałów niż jabłko. Sharona można bez problemu kupić w prawie każdym warzywniaku, najlepiej smakuje po obraniu ze skórki bez żadnych dodatków. Ma pomarańczowy kolor, gładką skórkę i listki u nasady. Warto czasem sięgnąć po inne owoce niż gruszki czy jabłka w sezonie jesiennym. Zamawiając catering pomyślmy o sharonach i zaskoczmy swoich gości.

2016-11-23T20:14:10+00:00